Μάθε αν είσαι εσωστρεφής ή εξωστρεφής!

 

Ο πολιτισμός μας έκανε αρετή το να ζεις μόνο ως εξωστρεφής. Αποθαρρύνουμε το εσωτερικό ταξίδι, την αναζήτηση ενός κέντρου. Έτσι χάσαμε το κέντρο μας και πρέπει να το βρούμε και πάλι.
Anais Nin

Είμαι εσωστρεφής, ή αλλιώς επιλεκτικά εξωστρεφής. Σαν παιδί νόμιζα ότι είμαι ντροπαλή αλλά μεγαλώνοντας ανακάλυψα ότι στο κατάλληλο περιβάλλον έδειχνα πιο δυναμικά την κοινωνικότητά μου. Περάσανε πολλά χρόνια μέχρι να εμφανιστούν τα διάφορα τεστ προσωπικότητας και όντας περίεργη έλαβα μέρος σε αρκετά από αυτά.

Μου φάνηκε πολύ περίεργο που οι απαντήσεις μου έφερναν σχεδόν πάντα τα ίδια αποτελέσματα με πολύ λίγες διαφορές:

Εσωστρεφής – Διπλωματική…οκ….
Εσωστρεφής – Λειτουργεί με την αίσθηση (αυτό ναι)
Εσωστρεφής – Ιδανικό επάγγελμα Δημόσιες Σχέσεις;;; ορίστε;;

Αναρωτήθηκα λοιπόν πως είναι δυνατόν ένας εσωστρεφής άνθρωπος να μπορεί να είναι με πολύ κόσμο, εφόσον όλοι λένε πως του αρέσει η ησυχία και πιστέψτε με – μας αρέσει πολύ η ησυχία μας.

Καταρχάς να ξεχωρίσουμε :

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους εσωστρεφείς και τους εξωστρεφείς ανθρώπους;

Οι εξωστρεφείς άνθρωποι παίρνουν ενέργεια από τον κόσμο.

Χρειάζονται τα εξωτερικά ερεθίσματα, χρειάζονται ένα κοινό. Θα τους βρείτε να είναι πάντα χαμογελαστοί, ανάμεσα σε κόσμο, ενώ στα social media θα έχουν πολλούς followers.

Η ζωή τους φαίνεται σαν ένα ατελείωτο πάρτυ. Αλληλεπιδρούν με τους άλλους σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται.

Αναζητώντας την επιτυχία, οι εξωστρεφείς δείχνουν περισσότερη έξαρση και ευφορία. Χρειάζονται αναγνώριση από τους ανθρώπους γύρω τους και αγωνίζονται για γρήγορες επιτυχίες. 

Εάν, για παράδειγμα, χάσουν χρήματα στο χρηματιστήριο, επενδύουν έπειτα ακόμη περισσότερα χρήματα για να προσπαθήσουν γρήγορα να μετατρέψουν αυτήν την απώλεια σε νίκη.

Οι εσωστρεφείς από την άλλη πλευρά, συνήθως προτιμούν να είναι μόνοι και να σκέφτονται. Εκεί, στο δικό τους κόσμο, γεμίζουν τις μπαταρίες τους και ανανεώνουν την ενέργειά τους.

Πολλοί εσωστρεφείς είναι αρκετά ευαίσθητοι με αποτέλεσμα πολλές φορές να αντιδρούν έντονα στο περιβάλλον τους.

Προτιμούν να είναι σε ήρεμες καταστάσεις και σκέφτονται πολύ, ακόμα περισσότερο για τα λάθη που έχουν κάνει. Αν έχουν χάσει χρήματα στο χρηματιστήριο, πιθανώς θα σταματήσουν και θα πάρουν το χρόνο τους για να αναλύσουν την αγορά πάλι πριν επενδύσουν περισσότερα.

Με τον τρόπο αυτό οι εσωστρεφείς αναστοχάζονται από το σύνολο των εμπειριών τους και των ερεθισμάτων τους πριν καταλήξουν να αναλάβουν κάτι. Έτσι μπορούν και ολοκληρώνουν καλλιτεχνικά ή πνευματικά έργα.

Η ιστορία έχει δείξει πως οι εσωστρεφείς σε περιόδους κρίσης έχουν καταφέρει να κερδίσουν χρήματα ή να βρουν λύσεις σε προβλήματα. Πάρτε για παράδειγμα τη Λίστα του Schindler ή τη Θεωρία της Σχετικότητας του Einstein (ναι ήταν εσωστρεφείς).

Το μυστικό είναι στον τρόπο που αναλύουν ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις από τα ερεθίσματα που έχουν στο περιβάλλον τους. Απομονώνονται ή συνευρίσκονται με μικρές ομάδες ανθρώπων για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις.

Πως θα τους ξεχωρίσετε; Συνήθως αποφεύγουν τα μέρη με πολύ συνωστισμό. Οι βιβλιοθήκες και τα ήσυχα μέρη είναι εκεί που λατρεύουν να βρίσκονται, το clubbing δεν είναι στα καλύτερά τους. Αντιθέτως – οι εξωστρεφείς άνθρωποι, αισθάνονται τα club περισσότερο σαν στο σπίτι τους, ανάμεσα σε μια παλλόμενη μάζα ανθρώπων και θα το βρίσκανε αφόρητο να περάσουν έστω ένα μόνο απόγευμα στη βιβλιοθήκη ή κάπου αλλού μόνοι.

Γιατί το να είσαι εξωστρεφής είναι ευκολότερο

Εσείς ποιόν θα θεωρούσατε πιο ικανό: έναν εξωστρεφή που αιχμαλωτίζει την προσοχή των άλλων ανθρώπων ή έναν εσωστρεφή που κάθεται ήσυχα στη γωνία και ακούει;

Το ιδεώδες της επιτυχημένης εξωστρέφειας κυριαρχεί στον δυτικό κόσμο και είναι μια εξέλιξη των τελευταίων 150 χρόνων.

Ενώ η δημόσια Ομιλία ήταν ένα χαρακτηριστικό λίγων, δικηγόρων, πολιτικών ή λόγιων, στις αρχές της Βιομηχανικής Επανάστασης που οι περισσότεροι άνθρωποι κινήθηκαν προς τις κεντρικές πόλεις για να βρουν εργασία, το να μπορείς να “πουλάς” τον εαυτό σου έγινε αναμφισβήτητο προσόν.

Οι εξωστρεφείς συχνά θεωρούνται ότι είναι πιο ελκυστικοί ενώ οι εσωστρεφείς έχουν πιο απλή και αμήχανη εμφάνιση.

Εξωστρέφεια πάνω απ ‘όλα

Από το βιβλίο του Dale Carnegie Πως να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τον κόσμο, μέχρι τα σεμινάρια κινητοποίησης Τεχνικών Πωλήσεων του Tony Robbins, το μόνο που βλέπουμε είναι να μαθαίνεις να τολμάς, να διεκδικείς, να κερδίζεις, να ξεχωρίζεις. Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό κόσμο, οι περισσότεροι εσωστρεφείς κρύβονται από όλους, ακόμα και από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Οι καθηγητές στο Harvard Business School έχουν ως αποστολή τους να μετατρέψουν κάθε μαθητή τους σε εξωστρεφή. Το πρόγραμμα συνεπάγεται αυστηρή συμμετοχή σε σεμινάρια και συνεργασία σε ομάδες μελέτης. Ακόμα και βγαίνοντας έξω με συμφοιτητές κάθε βράδυ είναι μέρος του υποχρεωτικού προγράμματος.

Αν δούμε όμως στα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας και της Κορέας αποκαλύπτεται ένα τελείως διαφορετικό ιδεώδες: οι μέσοι φοιτητές εκεί προτιμούν να είναι πάνω στα βιβλία τους όλη μέρα παρά να είναι με φίλους. Στα σεμινάρια, δίνουν προσοχή και παίρνουν προσεκτικές σημειώσεις. Το να μιλάς χωρίς να σου απευθύνεται ο λόγος, θεωρείται αλαζονεία και αυτό και σημάδι κακών τρόπων, άρα θεωρείσαι ακατάλληλος.

Οι διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες. Ενώ η εξωστρεφής συμπεριφορά προτιμάται στην Ευρώπη και την Αμερική, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στην Ασία.

Γυρνώντας τον διακόπτη

Οι εσωστρεφείς μπορούν επίσης να δράσουν σαν εξωστρεφείς.

Πάρτε για παράδειγμα έναν καθηγητή πανεπιστημίου: Μπορεί να είναι εσωστρεφής αλλά θέλει να μεταδώσει ενθουσιασμό και κινητοποίηση στους μαθητές του για το θέμα που διδάσκει.

Ακόμη και αν έχει εσωστρεφή ιδιοσυγκρασία, αυτό δεν τον εμποδίζει να λειτουργήσει με εξωστρέφεια, προσαρμόζοντας τον τρόπο του σε διαφορετικές καταστάσεις, να μπορεί να γυρίζει τον διακόπτη εξωστρέφειας ακριβώς τη σωστή στιγμή. Μιλάει ήρεμα και με σαφήνεια την ώρα της διάλεξης, σε μία χαλαρή στάση, γοητεύοντας το κοινό του.

Μετά την ολοκλήρωση της διάλεξης, επανέρχεται στο συνήθη τρόπο λειτουργίας του, απολαμβάνοντας την έλλειψη αλληλεπίδρασης.

Φυσικά κάποιοι εξωστρεφείς θεωρούν ιδιαίτερα δύσκολο να αλλάξουν τρόπους. Αλλά έχει αποδειχθεί ότι ορισμένοι από αυτούς, ειδικά όταν θέλουν να επιτύχουν κάτι σημαντικό, μπορούν να ξεπεράσουν την εσωστρέφεια τους για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και να δράσουν σαν εξωστρεφείς.

Και οι δύο ιδιοσυγκρασίες μπορούν να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους μέσω της συνεργασίας

Ένας άνθρωπος έχει τόσο πολλούς κοινωνικούς εαυτούς, όσο υπάρχουν ξεχωριστές ομάδες προσώπων για την άποψη των οποίων αυτός νοιάζεται. Γενικά δείχνει μια διαφορετική πλευρά του καθενός σε καθεμία από αυτές τις διαφορετικές ομάδες.
-William
James

Οι εταιρείες δεν πρέπει να δημιουργούν χώρους εργασίας προσαρμοσμένους αποκλειστικά σε εξωστρεφείς. Η δημιουργία Ανοιχτών Χώρων Εργασίας (open space) δεν μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά έναν εσωστρεφή εργαζόμενο, να παράγει το έργο που θέλει ή που έχει προσληφθεί να κάνει.

Όταν θέλεις να απομονωθείς (και μιλάω εκ πείρας) και συνέχεια σε διακόπτουν, ή πρέπει να δουλέψεις όταν οι άλλοι φωνάζουν γύρω σου, αυτό δημιουργεί άγχος. Δεν είναι λίγες οι φορές που εργάστηκα εκτός ωραρίου εργασίας για να μπορέσω να συγκεντρωθώ.

Για όσους εργάζονται απομακρυσμένα (remote working), αυτό έχει αποδειχθεί σωτήριο. Ομαδική δουλειά δε σημαίνει απαραίτητα να είναι όλοι μαζί ταυτόχρονα. Μπορεί ο κάθε ένας να δουλεύει ένα κομμάτι του Project.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα έργα: Ο Steve Wozniak δημιούργησε τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή της Apple δουλεύοντας μόνος του στο σπίτι. Ο Newton διατύπωσε το νόμο της βαρύτητας, χωρίς ομαδικές συζητήσεις, και η JK Rowling έγραψε τον Χάρι Πότερ σε απόλυτη μοναξιά.

Ένας πραγματικά ικανός ηγέτης μπορεί να ενώσει τα ταλέντα και των δύο

Οι σύγχρονοι χώροι εργασίας ευνοούν τους εξωστρεφείς. Ωστόσο, οι εταιρείες κινδυνεύουν να σπαταλήσουν το πλήρες δυναμικό τους εάν αγνοήσουν τους εσωστρεφείς υπαλλήλους τους. Για να παρέχετε σε όλους ένα ένα κατάλληλο περιβάλλον, ο χώρος εργασίας σας να είναι πιο ευέλικτος: να δίνετε στους εργαζόμενους την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες αλλά και να αποσυρθούν και να είναι μόνοι. Οι πτυσσόμενοι τοίχοι είναι μια εξαιρετική λύση, επιτρέποντας ομαδικότητα και ιδιωτικότητα όταν χρειάζεται.

Η συνεργασία είναι το κλειδί για άριστα αποτελέσματα

Η συνάντηση δύο προσωπικοτήτων είναι σαν την επαφή δύο χημικών ουσιών. Αν υπάρξει αντίδραση μεταμορφώνονται και οι δύο.
Carl
Jung

Μπορούμε να πούμε ότι, στο χώρο εργασίας, ένα εξωστρεφές ηγετικό στυλ είναι ιδανικό όταν ο στόχος είναι να ολοκληρώσετε απλές εργασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ωστόσο, οι εσωστρεφείς ηγετικές ιδιότητες είναι επιτακτικές εάν τα μέλη της ομάδας επιθυμούν να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν τις δικές τους ιδέες.

Μια άλλη διαφορά ανάμεσα στους εξωστρεφείς και εσωστρεφείς ηγέτες έγινε αρκετά σαφής κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008. Οι εξωστρεφείς ηγέτες τείνουν να κάνουν γρήγορες αποφάσεις που βασίζονται σε λίγες πληροφορίες. Και πολλοί τέτοιοι ηγέτες είχαν, πράγματι, πραγματοποιήσει επικίνδυνες επενδύσεις με τα κεφάλαια των εταιρειών τους. Όταν έσκασε η φούσκα, πλήρωσαν (και ακόμη πληρώνουν) ακριβά για την απερίσκεπτη ανάληψη κινδύνου.

Αντίθετα, οι εσωστρεφείς ηγέτες συσσωρεύουν συνήθως πολλές πληροφορίες πριν λάβουν απόφαση. Οι επιχειρήσεις με εσωστρεφείς ηγέτες επηρεάστηκαν λιγότερο από την κρίση, έχοντας επενδύσει τα χρήματά τους με περισσότερη ασφάλεια.

Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτό; Όταν πρέπει να γίνουν γρήγορες αποφάσεις, οι εξωστρεφείς ηγέτες είναι οι καλύτεροι. ‘Οταν απαιτείται προσεκτική εξέταση, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε μια εσωστρέφεια

Σε γενικές γραμμές, οι εξωστρεφείς ηγέτες πρέπει να μάθουν να εκτιμούν τις ιδιότητες των εσωστρεφών συναδέλφων τους. Κάθε τύπος προσωπικότητας έχει τις δεξιότητες που μπορεί να αποκομίσει ο άλλος.

Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ εσωστρεφών και εξωστρεφών συχνά χαρακτηρίζονται από παρεξήγηση. Όταν προκύπτουν συγκρούσεις, οι εξωστρεφείς τείνουν να γίνονται εχθρικοί επιθετικοί. Οι τυπικές αντιδράσεις ενός εσωστρεφούς ατόμου είναι να υποχωρήσει από το να έρθει σε σύγκρουση, επειδή το βρίσκει δυσάρεστο – κάτι το οποίο οι εξωστρεφείς συχνά ερμηνεύουν ως έλλειψη ενδιαφέροντος.

Photo by Duy Vo on Unsplash

Συμπέρασμα

Χρειάζεται και οι δύο πλευρές, να δουν την οπτική του άλλου, να δουν ότι μπορούν να επιτύχουν καλά αποτελέσματα μαζί.

Σήμερα η εσωστρέφεια και η εξωστρέφεια είναι δύο από τα πιο εξαντλητικά ερευνημένα θέματα στην ψυχολογία της προσωπικότητας, προκαλώντας την περιέργεια εκατοντάδων επιστημόνων.

Χωρίς τους εσωστρεφείς ο κόσμος μας θα ήταν χωρίς την Λίστα του Σίντλερ, την Θεωρία της Βαρύτητας, την Θεωρία της Σχετικότητας, τον Χάρρυ Πότερ, τα κονσέρτα Nocturns του Σοπέν, τον Πίτερ Παν, το 1984 και την Φάρμα των Ζώων του Όργουελ και πολλά άλλα.

Εσωστρεφής δε σημαίνει ντροπαλός, μπορείς να είσαι εξωστρεφής ντροπαλός, φοβούμενος την αρνητική κριτική. Η εσωστρέφεια και η φυσική συστολή δεν είναι παθήσεις, είναι ιδιότητες τις οποίες κατέχουν πολλοί καλλιτέχνες και επιστήμονες.

Και οι εσωστρεφείς και οι εξωστρεφείς έχουν ιδιότητες που μπορούν να είναι εξαιρετικά πολύτιμες για τους ανθρώπους στο περιβάλλον τους. Και οι δύο προσωπικότητες θα πρέπει να έχουν το χώρο που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους.

Αν θέλετε να κάνετε το ίδιο τεστ που έκανα εγώ, επισκεφθείτε το 16personalities, αλλά προσοχή: είναι τόσο ακριβές που είναι τρομακτικό….

Βιβλιογραφία: Susan Cain, Quiet: The power of introverts in a world that can’t stop talking, 2012, Crown Publishers, New York

Μοιραστείτε το αν σας άρεσε!