Μίνι- οδηγός για αρχάριους στην τέχνη του Ανθρώπινου Σχεδιασμού

Μίνι-οδηγός για αρχάριους στην τέχνη του Ανθρώπινου Σχεδιασμού

Το ομολογώ: είμαι personal development junkie. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν υπάρχει τεστ προσωπικότητας που να μην έχω κάνει, μάθει, εξερευνήσει. Με γοητεύει να ψάχνω και να μαθαίνω πράγματα για τον συνειδητό και ασυνείδητο εαυτό μου.

Έχω διαβάσει τα περισσότερα βιβλία αυτοβοήθειας που κυκλοφορούν και έχω πάρει ειδικά μαθήματα γι’αυτόν ακριβώς το σκοπό. Υποσυνείδητα ήξερα ότι διψούσα για γνώση και έσκαβα όπου έβρισκα για να την βρω.

Το Human Design μπήκε στη ζωή μου το 2020 μετά την απόκτηση Διπλώματος Shadow Therapy, που ασχολείται με τον Σκιώδη Εαυτό, τα Αρχέτυπα και την ενσωμάτωση, θεωρία του Carl Jung. Ως κάποια που πάντα γοητεύεται από τα τεστ προσωπικότητας, φυσικά δεν θα μπορούσα να μην ανακαλύψω το Human Design!

Με το που το βρήκα αγόρασα το πρόγραμμα και έπεσα με τα μούτρα να το μάθω καθώς η περιέργειά μου χτύπησε κόκκινο.

Οι τόσες πολλές πτυχές του με έκαναν να αισθάνομαι σαν αρχαιολόγος που προσπαθεί να ανακαλύψει το μυστήριο του να είσαι ο αυθεντικός εαυτός σου.

Η σύνδεσή του με τόσες αρχαίες παραδόσεις σε συνδυασμό με τη σύγχρονη επιστήμη, ήταν ένα παζλ που «έπρεπε» να λύσω.

Μόλις άρχισα να μελετώ τον Ανθρώπινο Σχεδιασμό, τόσο επίσημα όσο και ανεπίσημα, βίωσα επίσης από πρώτο χέρι πόσο ισχυρό είναι να στηρίζεσαι στον σχεδιασμό σου.

Τα ευρήματα ήταν πολύ καλά για να είναι αληθινά, αλλά το πείραμά μου με επιβεβαίωνε.

Ήταν αυτό που με οδήγησε να παραιτηθώ από την σταθερή 9-5 εργασία μου και να αρχίσω την δική μου επιχείρηση. Μυστικό: Δεν το είχα πει σε κανέναν μέχρι να επιβεβαιώσω το πείραμα με τον εαυτό μου.

Ήταν αυτό που μου έδωσε τις λέξεις να περιγράψω τον εαυτό μου και να με καταλάβω καλύτερα. Μέχρι σήμερα, κανένα βιβλίο, κανένα μάθημα, κανενός είδους Coaching δεν μου έδωσε τόσο διαφώτιση για το πως λειτουργώ υποσυνείδητα, όσο το Human Design.

Είχα μείνει ΕΚΠΛΗΚΤΗ!

Σου δίνει την άδεια να σταματήσεις να εξαναγκάζεις τον εαυτό σου να στριμώχνεται σε ένα συγκεκριμένο καλούπι και να αγκαλιάσεις τα μοναδικά σου ταλέντα και χαρακτηριστικά. Από πολλές απόψεις, ήταν το τέλειο συμπλήρωμα της δουλειάς που επέλεξα να κάνω ως Coach, για να βοηθήσω και τους πελάτες μου να βρουν και να ζήσουν τον σκοπό τους χωρίς να παλεύουν να βρουν τι φταίει (και χωρίς να κατηγορούν τον εαυτό τους).

Η χαρά και ο ενθουσιασμός μου δεν κρύβονται! Ηθελα να βγω να το φωνάξω σε όλους! Εεεεε μην ψάχνετε άλλο! EΥΡΗΚΑ! 

Ωστόσο, καθώς άρχισα να μοιράζομαι τον Ανθρώπινο Σχεδιασμό σε φίλους και την οικογένειά μου, κατάλαβα ότι είναι δύσκολο να εξηγήσεις την νέα αυτή γλώσσα, με δυσνόητους αγγλικούς όρους και ένιωσα την ανάγκη να το προσαρμόσω σε απλά Ελληνικά. Έτσι, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτόν τον οδηγό για αρχάριους για να προσφέρω μια βασική εικόνα του τι είναι ο Ανθρώπινος Σχεδιασμός και πώς μπορείτε να αρχίσετε να αποκρυπτογραφείτε το δικό σας διάγραμμα. Αυτή η ανάρτηση δεν προορίζεται να υποκαταστήσει μια προσωπική ανάγνωση, αλλά θα σας δώσει μια καλύτερη κατανόηση των στοιχείων, ώστε να ξέρετε πού να εστιάσετε την προσοχή σας και τι να ερευνήσετε περαιτέρω.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν δεν έχετε κατεβάσει ακόμη το χάρτη σας, σας συνιστώ να δημιουργήσετε έναν ή στο www.mybodygraph.com ή στο www.geneticmatrix.com, είναι αυτά που εγώ χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον ως πιο αξιόπιστα.

Fun Fact: Είναι σε απευθείας σύνδεση με την Nasa, για την σωστή εύρεση ώρας/λεπτών/τοποθεσίας γέννησης και διελεύσεων πλανητών (θα ακολουθήσει άρθρο για τις διελεύσεις και πως μας επηρεάζουν).

 

Τι είναι τελικά ο Ανθρώπινος Σχεδιασμός?

Θα βόλευε να περιγράψουμε το Human Design είναι ως ένα τεστ προσωπικότητας ανώτερου επιπέδου. Αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Ο Ανθρώπινος Σχεδιασμός είναι κυριολεκτικά η μελέτη του ΠΩΣ είναι σχεδιασμένος να είναι ο άνθρωπος. Βασίζεται σε αρχαίες παραδόσεις, όπως το κινεζικό I-Ching, η Καμπάλα, το σύστημα Chakra και φυσικά η Αστρολογία, για να δημιουργήσει ένα μοναδικό (και αρκετά πολύπλοκο) σχέδιο, του πιο αυθεντικού εαυτού σας, με βάση την ημερομηνία, την ώρα και την τοποθεσία γέννησής σας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι, σε αντίθεση με άλλα τεστ προσωπικότητας, ο χάρτης σας είναι σταθερός. Δεν βασίζεται σε μια σειρά υποκειμενικών ερωτήσεων (στις οποίες οι απαντήσεις σας μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου) και δεν περιορίζεται σε έναν συγκεκριμένο τομέα της ζωής σας (καριέρα, σχέσεις κ.λπ.).

 

Η ουσία είναι ότι όλοι γεννιόμαστε με ένα ατομικό σύνολο ιδιοτήτων, ταλέντων και απόψεων. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, αρχίζουμε να κάνουμε συμβιβασμούς. Προσαρμοζόμαστε στο περιβάλλον μας και παρουσιάζουμε τον εαυτό μας με έναν τρόπο που έχει ως αποτέλεσμα να ζούμε όσο πιο αρμονικά γίνεται με τον κόσμο γύρω μας. Ως άνθρωποι έχουμε γενετική προδιάθεση να θέλουμε να ανήκουμε, οπότε είναι φυσικό να μάθουμε να αγνοούμε τα κομμάτια του εαυτού μας που είναι διαφορετικά, προκειμένου να “ταιριάξουμε” και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της οικογένειας, των φίλων, των δασκάλων και των συναδέλφων μας. Αλλά εκεί ακριβώς είναι που κάνουμε λάθος. Εκεί είναι που σβήνουμε το “Φως” μας. Την Ουσία μας. Την Ψυχή μας.

 

Ο χάρτης σας αντικατοπτρίζει αυτό που γεννηθήκατε να είστε. Η κατανόηση του σχεδίου σας, σας δίνει την άδεια να αγκαλιάσετε αυτόν τον αληθινό και υπέροχο εαυτό σας και να αφήσετε πίσω σας, όποιον προγραμματισμό μπορεί να έχετε πάρει στην πορεία. Σας ενθαρρύνει να στηριχτείτε στα φυσικά σας χαρίσματα και να σταματήσετε να αγωνιάτε για το ποι@  ή τι δεν είστε.

 

Κατανοώντας τον χάρτη σας

Όταν κοιτάζετε για πρώτη φορά τον χάρτη σας, μπορεί να είναι αρκετά δυσνόητος. Για μένα, θυμίζει μια πολύπλοκη γεωμετρική εξίσωση με αριθμούς. Στην ουσία αυτό είναι, η φυσική γεωμετρία μας.

Σε αυτή τη δημοσίευση, σκοπός μου είναι να εξηγήσω μερικές από τις βασικές αρχές του Ανθρώπινου Σχεδιασμού με την ελπίδα, να τον κάνω πιο προσιτό σε όσους είναι νέοι σε αυτή την πρακτική. (Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Ανθρώπινος Σχεδιασμός είναι πολύ περίπλοκος, οπότε μόλις και μετά βίας θα ξύσουμε την επιφάνεια).

Θα θίξω τις βασικές αρχές με την ίδια σειρά που θα έκανα όταν κάνω μια ανάγνωση για κάποιον. Θα ξεκινήσουμε από το σημαντικό επίπεδο με τους πέντε ενεργειακούς τύπους και θα προχωρήσουμε προς τα κάτω, στα πιο προσωπικά και ατομικά στοιχεία ενός διαγράμματος (τις πύλες και τα κανάλια).

 

Οι Ενεργειακοί Τύποι

Υπάρχουν πέντε τύποι ενέργειας: Manifestor (Εκδηλωτής), Manifesting Generator (Γεννήτρια Εκδηλώσεων), Generator (Γεννήτρια), Projector (Προβολέας) και Reflector (Ανακλαστήρας).

Αυτοί οι ενεργειακοί τύποι αποτελούν το θεμέλιο του Ανθρώπινου Σχεδιασμού. Ο ενεργειακός σας τύπος υποδεικνύει πώς πρέπει να χρησιμοποιείτε την ενέργειά σας στον κόσμο, ώστε να βιώνετε τη λιγότερη δυνατή αντίσταση και τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία (ή ροή).

Οι αντιστάσεις συμβαίνουν όταν δεν λειτουργείτε σε ευθυγράμμιση με τον ενεργειακό σας τύπο – με άλλα λόγια, όταν προσπαθείτε να γίνετε κάποι@ που δεν έχετε σχεδιαστεί να είστε. Για παράδειγμα, ως Manifesting Generator, έχω αρκετά σταθερή ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Από τη στιγμή που ξυπνάω μέχρι τη στιγμή που το κεφάλι μου πέφτει στο μαξιλάρι, είμαι διαρκώς σε κίνηση ή δημιουργία. Ο σύντροφός μου, που είναι Projector, είναι σχεδιασμένος να καταναλώνει την ενέργειά του σε κύματα. Μπορεί να δουλέψει πολύ έντονα για μικρά χρονικά διαστήματα, αλλά αναπόφευκτα θα πέσει η ενέργειά του μετά από λίγες ώρες. Αν προσπαθήσει να ταιριάξει με το δικό μου πρόγραμμα εργασίας Manifesting Generator, θα γίνεται όλο και λιγότερο παραγωγικός όσο περνάει η μέρα. Είναι καλύτερο να εργάζεται για 3-4 ώρες συνεχόμενα και στη συνέχεια, να χαλαρώνει και να ανεφοδιάζεται. Το αποτέλεσμα της εργασίας μιας ημέρας μπορεί να είναι πανομοιότυπο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνουμε αυτό το αποτέλεσμα ενεργειακά, είναι πολύ διαφορετικός.

 

Fun Fact: Ορισμένοι τύποι ενέργειας υπάρχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό από άλλους, επειδή η κατανομή των τύπων ενέργειας εξελίσσεται ανάλογα με το τι χρειάζεται η Ανθρωπότητα. Πιο αναλυτικά για τους τύπους εξηγώ στο Δωρεάν e-book μου, To manual που ξέχασαν να σου δώσουν στο μαιευτήριο (έτσι το βλέπω).

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Συνιστώ να μάθετε περισσότερα για τον ενεργειακό σας τύπο μέσα στο e-book. ‘Εχω εκτενή ανάλυση για κάθε τύπο. Αν είστε εντελώς νέοι στον Ανθρώπινο Σχεδιασμό, το να μάθετε να αγκαλιάζετε και να κυριαρχείτε τον ενεργειακό σας τύπο μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινότητά σας.

 

Τα Ενεργειακά Κέντρα

Κάθε χάρτης έχει 9 γεωμετρικά σχήματα που συνδέονται με πολλές γραμμές. Αυτά τα γεωμετρικά σχήματα μπορεί να είναι τετράγωνα ή τριγωνικά- και μπορεί να είναι χρωματιστά ή λευκά. Τα ενεργειακά κέντρα αντιστοιχούν στο σύστημα των Chakra – ξεκινώντας από τη ρίζα και καταλήγοντας στο κεφαλι.

Ενεργειακά Κέντρα Human Design

Κάθε ενεργειακό κέντρο αντιπροσωπεύει (ή “κυβερνά”) μια σημαντική πτυχή του εσωτερικού ή του εξωτερικού σας κόσμου: τις επιθυμίες, τους φόβους, την έμπνευση, την επικοινωνία, τα συναισθήματα, την αίσθηση κατεύθυνσης, τις απόψεις.

Όταν ένα ενεργειακό κέντρο είναι χρωματισμένο, είναι καθορισμένο, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε σχεδιαστεί για να έχετε μια προσωπική άποψη σε αυτό το συγκεκριμένο πεδίο και μια συγκεκριμένη και αδιάσπαστη παροχή αυτής της ενέργειας. Με άλλα λόγια, έχετε τη δική σας “προεπιλεγμένη ρύθμιση”. Όταν ένα κέντρο είναι λευκό ή απροσδιόριστο, δεν έχετε τη δική σας προεπιλεγμένη ρύθμιση και επομένως είστε πιο ευαίσθητοι στο να απορροφάτε και να αντιλαμβάνεστε τους ρυθμούς, τους φόβους, τις απόψεις κλπ. των άλλων ανθρώπων. Δεν θα σας εκπλήξει το γεγονός ότι στα απροσδιόριστα κέντρα είστε επίσης πιο επιρρεπείς στον προγραμματισμό. Για παράδειγμα, το κέντρο των συναισθημάτων μου (Solar Plexus) (το οποίο κυβερνά συναισθήματα, εντάσεις κλπ) είναι απροσδιόριστο, γεγονός που υποδηλώνει ότι είμαι αρκετά ευαίσθητη στο να «παίρνω» τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.

Αυτό μπορεί να μοιάζει με: Να νομίζω ότι κάτι μου φταίει και δεν ξέρω τι, να νομίζω ότι αισθάνομαι χάλια γιατί κάτι έχω, να έχω νεύρα «ξαφνικά» χωρίς λόγο (πριν την γνώση του Human Design), αλλά και να έχω ενσυναίσθηση καταλαβαίνοντας ότι το άλλο άτομο δίπλα μου, βιώνει μια συναισθηματική εμπειρία που ενεργειακά την μεταδίδει. Κατανοώ ότι δεν είναι δικά μου αυτά τα συναισθήματα και «ανιχνεύω» με το ανοιχτό μου συναισθηματικό κέντρο την ενέργεια γύρω μου (μετά τη γνώση του Human Design). Αυτή η γνώση σαν Coach αλλά και σαν άνθρωπος, μου είναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κοιτάξτε το χάρτη σας και εντοπίστε ποια ενεργειακά κέντρα είναι καθορισμένα και ποια απροσδιόριστα. ΕΔΩ είναι μια συνοπτική περιγραφή, για να αρχίσετε να καταλαβαίνετε πώς αυτός ο ορισμός μπορεί να εκδηλωθεί στη ζωή και την προσωπικότητά σας.

 

Τα Προφίλ

Τα προφίλ στον ανθρώπινο σχεδιασμό είναι σαν αρχέτυπα. ‘Οπως και το ζώδιο σας, αντιπροσωπεύουν το “κουστούμι” που φοράτε όταν κινείστε μέσα στον κόσμο. Υπάρχουν 12 προφίλ και κάθε προφίλ αποτελείται από δύο αριθμούς (π.χ.: 5/1, 6/2, 1/3, 4/6).

Ο πρώτος αριθμός αντικατοπτρίζει το μέρος του εαυτού σας που έχετε μεγαλύτερη συνείδηση, ενώ ο δεύτερος αριθμός αντικατοπτρίζει το πώς σας βλέπουν οι άλλοι (το οποίο μπορεί να μην είναι τόσο προφανές σε εσάς). Για να κατανοήσετε το προφίλ σας, πρέπει να μάθετε να αγκαλιάζετε τον δεύτερο αριθμό.

 

Τα προφίλ είναι μια από τις αγαπημένες μου πτυχές του Human Design, επειδή μπορούν να οδηγήσουν στις μεγαλύτερες στιγμές επίγνωσης:

“Α γι’ αυτό κάνω συνέχεια αυτό το πράγμα, ή γι’ αυτό νιώθω αυτή την τεράστια πίεση όταν….”.

Το προφίλ σας υποδεικνύει επίσης αν έχετε ένα προσωπικό ή ένα διαπροσωπικό κάρμα. Με άλλα λόγια, αν το έργο της ζωής σας πρέπει να επιτευχθεί μέσω εσωτερικής (προσωπικής) ή εξωτερικής (διαπροσωπικής) εστίασης.

Το δικό μου το προφίλ είναι 5/1: Αιρετικός / Ερευνητής

Το Αιρετικός το ήξερα κατά κάποιο τρόπο συνειδητά, καθώς πάντα έκανα τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο ή προσπαθούσα να τα κάνω (και το περιβάλλον δεν με άφηνε).

Το Ερευνητής ήταν υποσυνείδητο: «Πολύ το  ψάχνεις», «Δεν υπάρχουν απαντήσεις για όλα» είναι μερικές εκφράσεις που έχω ακούσει στη ζωή μου, και η αλήθεια είναι, ότι θα το ψάξω μέχρι τελικής πτώσεως. Από το 1997 όπου πρωτογνώρισα το ίντερνετ, πέρα από τα βιβλία που έχω βρει, διαβάσει κλπ. βρήκα τον παράδεισό μου! Λατρεύω την έρευνα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εντοπίστε το προφίλ σας στις πληροφορίες του χάρτη σας και χρησιμοποιήστε ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ για να αρχίσετε να εκπαιδεύεστε σχετικά με τον δεύτερο αριθμό: Πώς μπορείτε να αρχίσετε να αγκαλιάζετε περισσότερο αυτή την πλευρά του εαυτού σας;

 

Οι “Πύλες”

Εδώ είναι που αρχίζει να γίνεται πιο προσωπικό (και ενδιαφέρον!). Ενώ μπορεί να μοιράζεστε έναν ενεργειακό τύπο και ένα σύνολο καθορισμένων ή μη καθορισμένων ενεργειακών κέντρων με άλλους ανθρώπους που γνωρίζετε, κανένας από αυτούς δεν θα έχει τον δικό σας μοναδικό συνδυασμό πυλών. Οι “πύλες” είναι οι κρεμαστές, χρωματιστές γραμμές που ξεκινούν από τα ενεργειακά κέντρα. Οι πύλες φτάνουν μόνο μέχρι τη μέση της διαδρομής, από το ένα ενεργειακό κέντρο στο άλλο (σε αντίθεση με ένα “κανάλι” που συνδέει δύο ενεργειακά κέντρα και στην ουσία αυτό το κανάλι καθορίζει τα κέντρα). Κάθε πύλη αντιπροσωπεύει μία “δυναμική”. Οι πύλες που είναι χρωματισμένες στο χάρτη σας, υποδηλώνουν μια άλλη προεπιλεγμένη ρύθμιση για το πώς σκέφτεστε, πράττετε, σχετίζεστε και συναισθάνεστε τον κόσμο.

 

Εδώ είναι που ο Ανθρώπινος Σχεδιασμός γίνεται μια πραγματική μορφή τέχνης. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μοιράζονται μια ή περισσότερες συγκεκριμένες πύλες, αλλά αυτή θα εκφραστεί διαφορετικά ανάλογα με τη γενικότερη εικόνα: τον ενεργειακό σας τύπο, τα καθορισμένα και μη καθορισμένα ενεργειακά κέντρα, το προφίλ σας, η ηλικία σας, οι μέχρι τώρα εμπειρίες σας, οι πεποιθήσεις σας κλπ. Ένας ικανός αναγνώστης θα είναι σε θέση να παρέχει πληροφορίες που λαμβάνουν υπόψη όλες αυτές τις αποχρώσεις.

 

Για παράδειγμα, η πύλη 38 προέρχεται από το κέντρο της ρίζας και αναφέρεται σε μια πίεση για να βρείτε νόημα και να παλέψετε για κάτι που αξίζει. Το πώς συμβουλεύω κάποιον να χρησιμοποιήσει αυτή την πύλη θα διαφέρει ανάλογα με τον ενεργειακό του τύπο. Μπορώ να ενθαρρύνω έναν Generator να ανταποκρίνεται σε αυτή την πίεση να ξεκινήσει κάτι καινούργιο όποτε το νιώθει σαν ένα μεγάλο ΝΑΙ – ωστόσο, ένας Projector, μπορεί να χρειάζεται να είναι πιο προστατευτικός με την ενέργειά του και να ξεκινάει πράγματα μόνο όταν αυτά ευθυγραμμίζονται με τις μοναδικές του δεξιότητες ή τα δυνατά του σημεία. Διαφορετικά, μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αντί να ερευνήσετε τι ακριβώς σημαίνει κάθε πύλη (ειδικά όσοι από εσάς έχετε την γραμμή 1 στο προφίλ σας), ξεκινήστε κοιτάζοντας το χάρτη σας για να δείτε αν υπάρχουν ενεργειακά κέντρα που έχουν “κρεμαστές πύλες” – δηλαδή πύλες που δεν συνδέονται για να σχηματίσουν πλήρη κανάλια. Αυτές είναι συχνά οι περιοχές στις οποίες μπορεί να βιώνετε τη μεγαλύτερη αίσθηση έλλειψης (κάτι μου λείπει και ψάχνω να το βρω σε άλλους) και ευαισθησίας στον προγραμματισμό.

Για παράδειγμα, στην παρακάτω εικόνα θα δείτε ότι υπάρχουν αρκετές κρεμαστές πύλες μεταξύ του Ιερού μου Κέντρου (Sacral – κυβερνά τις επιθυμίες, τη ζωτική δύναμη) και του Κέντρου G (κυβερνά την κατεύθυνση, την ταυτότητα, την αγάπη). Αυτό εξηγεί γιατί δυσκολευόμουν να αποκρυπτογραφήσω ποια επιθυμώ να είμαι και πού θέλω να πάω και τι να κάνω στη ζωή μου.  Ήμουνα αναποφάσιστη! Με το Human Design ανακάλυψα ότι δεν χρειάζεται ο δικός μου τύπος να πάρει μια συγκεκριμένη ταυτότητα, έχω έρθει εδώ να δοκιμάσω και να είμαι πολλά και διαφορετικά πράγματα! Καταλαβαίνετε την απελευθέρωση, από την πίεση μιας κοινωνίας που σου λέει πως πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι!

 

Τα Κανάλια

Ένα κανάλι είναι όταν δύο πύλες συνδέονται για να σχηματίσουν μια άμεση σχέση μεταξύ ενεργειακών κέντρων. Όταν δύο ενεργειακά κέντρα συνδέονται με ένα κανάλι, αυτομάτως “ορίζονται”. Αυτό μπορεί να σας δείξει πού μπορεί να αισθάνεστε ιδιαίτερα ευθυγραμμισμένοι ή σε ροή. Για παράδειγμα, έχω ένα κανάλι που συνδέει το Ιερό μου κέντρο με την Σπλήνα (κυβερνήτης των ενστίκτων και των φόβων). Ως αποτέλεσμα, έχω την ικανότητα να ενεργώ στη στιγμή, ακούγοντας τον εαυτό μου στο ΤΩΡΑ, σύμφωνα με την απόκριση από το ενεργειακό μου κέντρο και την διαίσθησή μου, χωρίς να φοβάμαι ότι θα κουραστώ ή ότι θα κάνω λάθος. Αυτό μειώνει την αντίσταση και ελευθερώνει την ροή μου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν έχετε καθορισμένα κανάλια, αρχίστε να δίνετε προσοχή στο πώς και πότε μπορείτε να εμπιστευτείτε περισσότερο αυτή τη σύνδεση. Για παράδειγμα, αν έχετε κάποιο από τα κανάλια που συνδέουν το Ιερό σας κέντρο με τη Σπλήνα σας, θα αισθάνεστε πιο σίγουροι ότι ενεργείτε με βάση τη διαίσθησή σας και το απόλυτο ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη στιγμή. Ή, αν έχετε ένα κανάλι που συνδέει το Ηλιακό σας Πλέγμα με τον Λαιμό σας, πιθανόν να σας είναι εύκολο να εκφράσετε τα συναισθήματά σας στους άλλους.

 

Επίλογος

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν πολλά περισσότερα στον χάρτη σας από αυτές τις βασικές αρχές, αλλά ελπίζω ότι θα σας παρέχει τουλάχιστον ένα πλαίσιο για να αρχίσετε να το εξερευνάτε. Τώρα που καταλαβαίνετε τι βλέπετε, σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε τις προτροπές μου παραπάνω, για να ερευνήσετε λεπτομερέστερα τον ενεργειακό σας τύπο, το προφίλ, τις πύλες και τα κανάλια σας. Θα ακολουθήσει και οδηγός για τις πύλες.

Επίσης μέσα στο e-book έχει στο τέλος συγκεκριμένες σελίδες για τον δικό σας στοχασμό του τι σημαίνει να βιώνετε το δικό σας Σχέδιο.

Ο Ανθρώπινος Σχεδιασμός είναι ένα εργαλείο για την οικοδόμηση της αυτογνωσίας και τη βίωση του σκοπού σας. Σας δίνει ένα σχέδιο για το πώς έχετε *σχεδιαστεί* για να χρησιμοποιείτε την ενέργειά σας και να εκφράζετε τα χαρίσματά σας πιο αυθεντικά. Με άλλα λόγια, σας δείχνει πώς να εργάζεστε, να παίζετε, να επικοινωνείτε, να παίρνετε αποφάσεις και να συνδέεστε με τρόπο που είναι πιο αποτελεσματικός για ΕΣΑΣ.

Αν φτάσατε ως το τέλος του μινι οδηγού, κατ’αρχάς συγχαρητήρια! Εμένα με “κάλεσε” το Human Design, ίσως και εσάς.

Αν θέλετε λίγη υποστήριξη στην αποκρυπτογράφηση του διαγράμματός σας ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τα παραπάνω, θα μου άρεσε πολύ να εξερευνήσουμε μαζί το σχέδιό σας σε μια προσωπική συνεδρία.

Να θυμάστε ότι όλοι μας γεννηθήκαμε να ξεχωρίζουμε!

Πηγές:  Lynda Bunnell, The Definitive Book of Human Design, 2011, HDC Publishing, USA

www.mybodygraph.com Pro version

Photo by Natalia Yakovleva on Unsplash

Μοιραστείτε το αν σας άρεσε!