Τα 9 Ενεργειακά Κέντρα (ας τα λέμε Chakra) του Bodygraph

Τα 9 Ενεργειακά Κέντρα (Chakra) του Bodygraph

Τα κέντρα είναι αυτό που αποκαλώ “πομποί ενέργειας”. Αυτά μπορούν να μας πουν, πως είστε από τη φύση σας σχεδιασμένοι να προσελκύετε στην ζωή και στην επιχείρησή σας, καθώς και να μου δώσουν ενδείξεις για το τι είστε εδώ να “δώσετε” σε εμάς τους υπόλοιπους.

Υπάρχουν 9 ενεργειακοί πομποί στο χάρτη σας που θα σας “επηρεάζουν”.

Όταν ένα κέντρο είναι χρωματισμένο, αυτό σημαίνει ότι είναι καθορισμένο και έχει έναν σταθερό τρόπο να βιώνει την ενέργεια αυτού του κέντρου. Σκεφτείτε τον εαυτό σας σαν έναν πύργο εκπομπής – εδώ – “δίνετε” ενέργεια και την εκτοξεύετε στον κόσμο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Αν ένα κέντρο είναι λευκό, αυτό σημαίνει ότι είναι απροσδιόριστο ή ανοιχτό και ως εκ τούτου, έχετε έναν ασυνεπή τρόπο να βιώνετε την ενέργεια αυτού του κέντρου. Στα ανοιχτά σας κέντρα “λαμβάνετε” ενέργεια από τους άλλους, τη βιώνετε και την ενισχύετε ή την αντανακλάτε πίσω προς τα έξω. Εδώ είναι που θα απαιτηθεί το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς σας για να διακρίνετε ποιες ενέργειες είναι καθαρά δικές σας και ποιες ΟΧΙ. 

Για να μπορούμε να είμαστε στο δικό μας κέντρο, χρειάζεται να απελευθερώσουμε την ενέργεια όλων των άλλων, πεποιθήσεις, ιστορίες και συμβουλές από το λειτουργικό μας σύστημα.

Εδώ κοιτάζουμε τι λειτουργεί σωστά για ΕΣΑΣ, βάσει του Θεϊκού σας Σχεδιασμού. Δεν υπάρχουν πρακτικές One Size, υπάρχουν προτάσεις για να πειραματιστείτε και να δείτε βάση του δικού σας Design, τι λειτουργεί και τι όχι.

Η χρήση του Ανθρώπινου Σχεδιασμού ως εργαλείου στην ζωή ή την επιχείρηση είναι το δικό σας το κλειδί για να ξεκλειδώσετε και να γνωρίσετε τον φυσικό μαγνητισμό που ήδη κρύβετε μέσα σας.

Θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ενέργεια για να κάνουμε την επικοινωνία και την ανάπτυξη της επιχείρησής ή του τρόπου που είστε σχεδιασμένοι να εργάζεστε, ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Για παράδειγμα, αν έχετε το γεωμετρικό σχήμα (διαμάντι) στο κέντρο του Διαγράμματός σας χρωματισμένο (θα είναι κίτρινο), τότε έχετε ένα καθορισμένο ή σταθερό Κέντρο Ταυτότητας. Όταν το Κέντρο Ταυτότητάς σας είναι καθορισμένο, έχετε έναν συγκεκριμένο και συνεπή τρόπο να σκέφτεστε για τον εαυτό σας και για το πού πηγαίνετε με τη ζωή σας.

Η σημασία των ανοικτών και των καθορισμένων κέντρων ΣΑΣ, και πώς ο συνδυασμός τους διαμορφώνει τη μοναδική σας προσωπικότητα, σας εξηγείται διεξοδικά κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Human Design μαζί μου.

Ακολουθεί μια γρήγορη εισαγωγή στις λειτουργίες του κάθε κέντρου: 

Κεφάλι / Head Center

Λειτουργία: Το κεφάλι σας είναι το κέντρο της έμπνευσης και των ιδεών σας. Είναι σχεδιαστεί για να κάνει ερωτήσεις και να αναζητά απαντήσεις. Επίσης είναι κέντρο “πίεσης”. Ελέγχει: ‘Εμπνευση, διανοητική πίεση, αμφιβολίες, σύγχυση και ερωτήσεις.

Θέμα Μη Εαυτού: Η σκέψη πραγμάτων που δεν σας αφορούν.

Αν το έχετε λευκό αναρωτηθείτε: Προσπαθώ να δώσω απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν με αφορούν;

Νόημα – Απόψεις / Ajna Center

Λειτουργία: Το ajna σας είναι το κέντρο της σκέψης και της ανάλυσης. Είναι σχεδιασμένο για την επεξεργασία δεδομένων, την έρευνα και τη σύλληψη ιδεών. Είναι κέντρο επίγνωσης και άγχους. Ελέγχει: Σκέψεις, απαντήσεις, απόψεις, διορατικότητα, ιδέες και έννοιες.

Θέμα Μη Εαυτού: Να προσποιείστε ότι είστε σίγουρες.

Αν το έχετε λευκό αναρωτηθείτε: Προσπαθώ να πείσω τους άλλους ότι είμαι σίγουρη;

Λαιμός / Throat Center

Λειτουργία: Ο λαιμός σας είναι το κέντρο σας για επικοινωνία και εκδήλωση. Το σημείο προς το οποίο κατευθύνεται όλη η ενέργεια στο σώμα κινείται για να βρει έκφραση. Είναι κέντρο μεταφοράς ιδεών σε δημιουργία. Ελέγχει: Επικοινωνία, Εκδήλωση, Υλοποίηση, Επαφή με τον έξω κόσμο,  είναι έξοδος ενέργειας και έκφρασης, μιλάμε και δημιουργούμε (Abracadabra…).

Θέμα Μη Εαυτού: Να προσπαθείτε να τραβήξετε την προσοχή.

Αν το έχετε λευκό αναρωτηθείτε: Προσπαθώ να τραβήξω την προσοχή των άλλων;

Εδώ θέλω να τονίσω ότι οι περισσότεροι τραγουδιστές το έχουν λευκό, αυτό σημαίνει ότι μπορουν να εκδηλώνουν την φωνή και το μήνυμά τους με πολλούς τρόπους.

Κέντρο Κατεύθυνσης / G Center

Λειτουργία: Η ταυτότητά σας είναι το κέντρο της αγάπης, της συμπεριφοράς και της κατεύθυνσης. Πρόκειται για την ταυτότητα του εαυτού και εδώ κρύβονται τα κλειδιά της Αφθονίας.

Θέμα Μη Εαυτού: Να είστε προσηλωμένες στην εύρεση ταυτότητάς και κατεύθυνσης.

Αν το έχετε λευκό αναρωτηθείτε: Ψάχνω να βρω ταυτότητα και κατεύθυνση;

Πολλές φορές θαυμάζουμε άτομα που ξέρουν τι θέλουν και τι έχουν έρθει εδώ να κάνουν. Αυτό το κέντρο ως λευκό, σας δίνει την δυνατότητα να εκφραστείτε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Καρδιά / Εγώ / Ego – Heart Center

Λειτουργία: Το εγώ σας είναι το κέντρο για τη δύναμη της θέλησης. Σε αυτό το σημείο βρίσκετε τη θέληση να κάνετε κάτι ή να μην κάνετε και εκφράζεται ως ενέργεια. Είναι κινητήριο κέντρο. Ελέγχει: Τη δύναμη της θέλησης, τον καλό εγωισμό, τα υλικά αγαθά και την  αυτοεκτίμηση.

Θέμα Μη Εαυτού: Να αισθάνεστε ανάξιες και υποτιμημένες.

Αν το έχετε λευκό αναρωτηθείτε: Προσπαθώ να αποδείξω κάτι;

Αυτό είναι από τα πιο επιρρεπή στον προγραμματισμό κέντρα αν το έχετε ανοικτό, γιατί δεν είναι ανάγκη να αποδείξετε κάτι. Έχετε έρθει έτσι για να μπορείτε να είστε όπως θέλετε. Η Αξία σας είναι εκ γεννετής και όχι επειδή κάνετε κάτι.

Ιερό Κέντρο / Sacral Center

Λειτουργία: Το Ιερό σας είναι το κέντρο της εργατικής δύναμης και της ζωτικής ενέργειας. Είναι αναπαραγωγική, ζωογόνος ενέργεια. Είναι κινητήριο κέντρο. Το έχει καθορισμένο το 70% του πληθυσμού. Ελέγχει: Ζωτική Ενέργεια, Ζωτική Δύναμη, Κινητήρας Γεννήτριας, Ανταπόκριση, Διαθεσιμότητα, Σεξουαλικότητα (και Γονιμότητα).

Θέμα Μη Εαυτού: Να μην ξέρετε πότε να σταματήσευτε.

Αν το έχετε λευκό αναρωτηθείτε: Ξέρω πότε είναι αρκετά;

Κέντρο Συναισθημάτων / Solar Plexus

Λειτουργία: Το ηλιακό πλέγμα είναι το κέντρο των συναισθημάτων. Αυτή η συναισθηματική ενέργεια έρχεται σε κύματα, από την ελπίδα στην απογοήτευση και τούμπαλιν. Είναι κινητήριο κέντρο και όταν είναι καθορισμένο εκπέμπει ότι νιώθει. Ελέγχει: Συναισθηματικό και νευρικό σύστημα, διαθέσεις, συναισθήματα, επιθυμίες, πάθος, ρομαντισμό, σεξουαλική ορμή και τροφή.

Θέμα Μη Εαυτού: Να αποφεύγω την αντιπαράθεση και την αλήθεια.

Αν το έχετε λευκό αναρωτηθείτε: Αποφεύγω την αντιπαράθεση και την αλήθεια;

‘Οσοι το έχουμε λευκό, απορροφούμε τις ενέργειες γύρω μας και μερικές φορές δεν το αντιλαμβανόμαστε. ‘Οταν απομακρυνθούμε “καθαρίζει” και αποφορτίζεται.

Η ενέργεια μεταδίδετε με πολλούς τρόπους, όχι μόνο με την σωματική εγγύτητα. Μπορεί να μεταφερθεί και από τον ήχο και τον τόνο της φωνής.

Ρίζα / Root Center

Λειτουργία: Η ρίζα είναι το κέντρο της ενέργειας της αδρεναλίνης. Η πίεση κινεί την ενέργεια προς τα πάνω μέσα στο σώμα για να τροφοδοτήσει τη δράση. Είναι κινητήριο κέντρο. Ελέγχει: Δυναμική, φιλοδοξία, άγχος, αδρεναλίνη, ανησυχία και πιθανή κατάθλιψη.

Θέμα Μη Εαυτού: Πάντα βιάζεται να απαλλαγεί από την πίεση.

Αν το έχετε λευκό αναρωτηθείτε: Βιάζομαι να τελειώσω τα πράγματα για να μπορέσω να απαλλαγώ από την πίεση;

Αυτό μπορεί να δείχνει κάπως έτσι: Ξεκινάω να καθαρίσω ένα δωμάτιο του σπιτιού και κάνω γενική, ή ξεκινάω να κάνω ένα Project και τελειώνω και άλλες λεπτομέρειες που δεν ανήκουν στο Project αυτό, γιατί νιώθω πίεση.

Σπλήνας / Splene Center

Λειτουργία: Η σπλήνα είναι το κέντρο της επιβίωσης και του ενστίκτου, η αρχαιότερη και πιο πρωταρχική μας επίγνωση. Λειτουργεί μόνο στο τώρα και είναι ιδιαίτερα λεπτή. Είναι κέντρο επίγνωσης. Ελέγχει: Βασικούς (φυσικούς) φόβους, Ευημερία, Ανοσοποιητικό σύστημα, Διαίσθηση, Ένστικτα, Επιβίωση

Θέμα Μη Εαυτού: Κρατώντας αυτό που δεν είναι καλό για σένα. Είτε είναι σχέσεις, σκέψεις κλπ.

Αν το έχετε λευκό αναρωτηθείτε: Κρατιέμαι σε αυτό που δεν είναι καλό για μένα;

‘Ενας από τους κυριότερους λόγους που οι άνθρωποι μένουν σε μη υγιείς σχέσεις ή / και εργασιακά περιβάλλοντα είναι οι φόβοι που κατοικούν εκεί. Και φυσικά δεν είναι καν δικοί μας οι περισσότεροι.

Παρόλα αυτά, ελπίζω να σας έδωσα μία εικόνα για τον προγραμματισμό και την επιρροή που μπορεί να έχουμε ή να δεχόμαστε σε σχέση με αυτές τις ενέργειες, καθώς και την χρησιμότητά τους.

Επίσης σε αυτά τα λευκά κέντρα, είναι οι πιθανοί υποψήφιοι πελάτες μας, ότι επάγγελμα κι αν κάνουμε. Αλλά αυτό είναι για άλλο άρθρο.

‘Οσες και όσοι από εσάς έχετε την γραμμή 1 στο προφίλ σας, θα βρείτε πολύ υλικό στο ιντερνετ, αλλά στα αγγλικά. Καλές εξερευνήσεις!

Προσφέρουμε από την κανάτα και όχι από την κούπα μας και φροντίζουμε το δικό μας το φλυτζάνι να είναι γεμάτο, γιατί έτσι βοηθάμε και τους άλλους.

Πηγή: Mybodygraph.com Pro

Μοιραστείτε το αν σας άρεσε!