Αφήνοντας τη ζωή να συμβεί

«Για πολύ καιρό, νόμιζα ότι η ζωή επρόκειτο να ξεκινήσει – η πραγματική ζωή, αλλά υπήρχε πάντα κάποιο εμπόδιο στο δρόμο. Κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί, κάποια ατελείωτη δουλειά, χρόνος που πρέπει να εξυπηρετηθεί, ένα χρέος που πρέπει να πληρωθεί, τότε η ζωή θα ξεκινήσει. Επιτέλους, κατάλαβα ότι αυτά τα εμπόδια ήταν η ζωή μου» – Father Alfred D. Souza

Έχετε σκεφτεί τι μεγάλες ανταμοιβές μπορούμε να λάβουμε, όταν αφήνουμε τη ζωή να μας καθοδηγήσει στο μονοπάτι που ακολουθούμε για να εκπληρώσουμε το σκοπό μας? 

Στιγμές και καταστάσεις φαίνεται να ρέουν με ένα ξεχωριστό μοτίβο και διορατικότητα, χωρίς την δύναμη των δικών μας χεριών. 

Τι ισχυρά γεγονότα συμβαίνουν όταν σταματάμε απλά για να το επιτρέψουμε αυτό? 

Είναι ότι πάμε με το κύμα και όχι ενάντια του. 

Το να επιτρέπουμε στη ζωή να συμβεί δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε καμία ενέργεια

Στην πραγματικότητα το αντίθετο λέγεται ότι ισχύει. Πάντα υπάρχει δουλειά να κάνεις. Απλά θα συναντήσουμε τη ζωή στα μισά του δρόμου. Η προσπάθεια που καταβάλλετε στον εαυτό σας και στον κόσμο γύρω σας είναι αυτό που ουσιαστικά θα σας επιστραφεί.

Καλό είναι να αναγνωρίσουμε την ευκαιρία και, στη συνέχεια, αν ταιριάζει στην πορεία μας, τότε μπορούμε να εργαστούμε για να την εκμεταλλευτούμε. Επιτρέποντας στη ζωή να ξεδιπλώνεται σημαίνει ότι δημιουργούμε επαρκή χώρο για να αναπνέει η ζωή με τους δικούς της όρους.

Σύντομα ανακαλύπτουμε ότι η ζωή μας περιβάλλεται από τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες στιγμές. Οι άνθρωποι, τα μέρη και τα πράγματα τοποθετούνται σχεδόν με ακρίβεια στη ζωή μας σχεδόν σαν ηθοποιοί και σκηνικά σε ένα έργο.

Έχουμε τη δυνατότητα να αγκαλιάσουμε αυτές τις στιγμές και τους ανθρώπους και να πάρουμε μαζί μας τα μαθήματα που έχουμε μάθει.

Όταν αφήνουμε τη ζωή να συμβεί, αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας ότι υπάρχει μια παγκόσμια δύναμη που περιβάλλει εμάς και τις δυνατότητές μας. Κάθε κίνηση που κάνουμε είναι μέρος της περίπλοκης κατασκευής του περιβάλλοντός μας, τονίζοντας μας πόσο σημαντικός είναι ο καθένας μας.

Μπορούμε να ακούσουμε αυτήν τη φυσική κίνηση της ζωής ή μπορούμε να κάνουμε ότι δεν ακούμε ή ότι δεν βλέπουμε και να προχωρήσουμε στα τυφλά, χωρίς να αναζητούμε αυτό που γι’αυτό προοριζόμασταν. Εναπόκειται σε εμάς να παρατηρούμε και να συμμετέχουμε στις ενορχηστρωμένες ακολουθίες που συμβαίνουν γύρω μας.

Δώστε προσοχή στις οδηγίες που σας δίνει η ζωής σας που και που. Μπορεί να μην γεννηθήκαμε με χάρτες στα χέρια μας, αλλά γεννηθήκαμε με μια διαισθητική ικανότητα κατεύθυνσης.

Εναπόκειται σε εμάς να αφιερώσουμε χρόνο να κοιτάξουμε τον κόσμο γύρω μας, να κατανοήσουμε τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας και να δώσουμε προσοχή στο σημείο που πιστεύουμε ότι ανήκουμε πραγματικά. 

Photo by Alisa Anton on Unsplash

Μοιραστείτε το αν σας άρεσε!