Ήτανε Καλή Η Χρονιά?

Ένα από τα πράγματα που μας απασχολούν στο τέλος του χρόνου είναι ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε.

Καθώς κάνουμε τα απαραίτητα κλεισίματα, είτε συναισθηματικά, είτε επαγγελματικά, πολλές φορές δε θυμόμαστε τις πιο δυνατές και επιτυχημένες στιγμές της χρονιάς.

Ένας λόγος είναι ότι δε γιορτάζουμε τις νίκες μας, δε δημιουργούμε ξεχωριστές στιγμές ή δεν επιβραβεύουμε τον εαυτό μας για κάθε μικρή ή μεγάλη επιτυχία που είχαμε όταν έπρεπε, με αποτέλεσμα να μας διαφεύγουν πολλές φορές, τα σημαντικά. Αυτό μας κάνει να μη ζυγίζουμε σωστά τα αποτελέσματά μας, ούτε να δίνουμε τα εύσημα στη χρονιά που έφυγε και κυρίως, να μη κρατάμε τα μαθήματα που πήραμε, την πρόοδο που κάναμε σε κάθε επίπεδο της ζωής μας.

Κάνοντας τον δικό μου απολογισμό, μετά από μία κατά τη γνώμη μου πάντα, πολύ επιτυχημένη Χρονιά, αισθάνομαι ικανοποίηση σκεφτόμενη τις στιγμές που επιβράβευσα τον εαυτό μου, όταν κατακτούσε ένα ακόμα σκαλοπάτι από αυτά που έχω να ανέβω προς το στόχο μου.

Ακόμα και αυτό, να μπορείς να θυμάσαι τις στιγμές ορόσημα το θεωρώ επιτυχία.

Ένας τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι να κρατάς ημερολόγιο ή να έχεις μια λίστα με δώρα που θα κάνεις τον εαυτό σου για όταν θα πετύχεις αυτά που θες (δωροδοκία χαχα).

Φυσικά όλο αυτό δεν έχει να κάνει με το αν η επιβράβευση θα είναι μικρή ή μεγάλη, ακριβή ή όχι, αλλά έχει να κάνει με το ότι ξέρεις, ότι κάθε φορά που πετυχαίνεις κάτι, σε περιμένει επιβράβευση. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό να με κάνει να νιώσω ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση για τις μελλοντικές επιτυχίες, αλλά και ικανοποίηση όταν αντιλαμβάνομαι ότι η ζυγαριά κλίνει προς την “Καλή Χρονιά”.  

Για μένα η ζωή χάνει την μαγεία της όταν εμείς ξεχνάμε να δημιουργούμε μαγικές στιγμές. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι στο χρόνο που έχουμε, παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες να ζήσουμε αυτή τη μαγεία και να κρατήσουμε τη στιγμή, μαγικά, στις αποσκευές μας.

Εφόσον λοιπόν τα όνειρα που κάνουμε δε χρειάζονται έναν τέλειο κόσμο για να τα ονειρευτούμε, είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζεται να είναι τέλειος ο κόσμος μας για να τα κάνουμε πραγματικότητα.

Οι σκέψεις μας έρχονται από την αφθονία της καρδιάς μας. Thomas De Quincey

Μην ξεχνάτε ποτέ, όλα αλλάζουν όταν αλλάζει ο τρόπος που σκεφτόμαστε.

Μοιραστείτε το αν σας άρεσε!