Είσαι Όσο Αποτελεσματικός Όσο Μπορείς Να Είσαι;

Ακόμα μία χρονιά τελειώνει. Νιώθω πολύ ευγνώμων που έχω μπροστά μου άλλον ένα χρόνο. Απολογισμός και αναστοχασμός της χρονιάς που πέρασε, όνειρα και φιλοδοξίες για την χρονιά που ξεκινάει με αισιοδοξία.

Ωστόσο, τόσο η ζωή όσο και η εργασία μας πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη. Το ερώτημα που πρέπει να κάνουμε τακτικά στον εαυτό μας είναι: “Πώς μπορώ να βελτιωθώ;” ή “Πώς μπορώ να δουλέψω πιο έξυπνα;” Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν σε διάφορες κατευθύνσεις.

Οι απαιτήσεις για αποδοτικότητα στην καθημερινότητά μας είναι αναμενόμενες σε ότι κάνουμε και δημιουργούμε. Είτε πρόκειται για νέες τεχνολογίες που πρέπει να μάθουμε είτε για νέους τρόπους και συμπεριφορές που θα μας επιτρέψουν να λειτουργήσουμε πιο αποτελεσματικά. 

Όλα αυτά συχνά έχουν ένα κόστος και πρέπει να αναρωτηθούμε, ποιο είναι το κόστος-όφελος για τη ζωή μου ή την δουλειά μου; Μία από τις μεθόδους για να είμαστε πιο αποδοτικοί, είναι η λήψη ομαδικών αποφάσεων αντί για ατομικών. Η παροιμία λέει ότι δύο κεφάλια είναι καλύτερα από ένα, αλλά μόνο η συνεργασία με το κατάλληλο άτομο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εσείς όμως είσαστε πίσω από το τιμόνι της ζωής σας. Θα επιλέξετε τη μεσαία λωρίδα, ή αυτή των μεγάλων ταχυτήτων?

Καθώς πλησιάζουμε στο 2020, συνεχίστε να κάνετε στον εαυτό σας δυνατές ερωτήσεις. Και αν δεν ξέρετε ποιες είναι οι κατάλληλες δυνατές ερωτήσεις για εσάς, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε κάποιον που ξέρει.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ζείτε καλά είναι κάθε πρωί να κάνετε ένα σχέδιο της ημέρας και τη νύχτα να εξετάζετε τα αποτελέσματα που αποκτήσατε. ~ Alexis Carrel Γάλλος Χειρουργός & Βιολόγος – Βραβείο Nobel στη Φυσιολογία

Να θυμάστε πάντα, όλα αλλάζουν όταν αλλάζει ο τρόπος που σκεφτόμαστε!

Μοιραστείτε το αν σας άρεσε!