Θέλετε να ζήσετε τη ζωή των ονείρων σας?

«Ζεις μόνο μια φορά αλλά αν το κάνεις σωστά μία φορά είναι αρκετή» – Mae West 

Χρειάζεται κουράγιο και αποφασιστικότητα για να δημιουργήσετε και να ζήσετε μια ζωή που θα αγαπάτε. Δεν χρειάζεται να είστε  τέλειοι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τολμήσετε να δημιουργήσετε ένα όραμα που θα βασίζεται στις δικές σας προσδοκίες και ανάγκες, ανεπηρέαστο από τις απόψεις και τις πεποιθήσεις των άλλων για εσάς. 

«Και μόνο η πιθανότητα να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα, σου δίνει τεράστια δύναμη»

Για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό θα πρέπει να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας. Μπορείτε να αντέξετε τις δοκιμασίες? Θέλετε?

Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες που λέμε στον εαυτό μας για όλα αυτά που δεν μπορούμε να κάνουμε, δεν είναι όμως ότι δεν μπορούμε. 

Η αλλαγή ξεκινά στο τέλος της ζώνης άνεσής μας 

 «Η αλλαγή του κόσμου ξεκινά με εσάς» – Camille Burnett, Be Better: The Urgency is Now  

Βγαίνοντας από την «comfort zone», το μέρος που δεν κινείται τίποτε, κάνουμε πρόοδο και πάμε παρακάτω. Η θα επιλέξετε να μείνετε εκεί που είστε, η θα δημιουργήσετε τον τρόπο να μεταμορφώσετε την ζωή σας.

Όσο μένουμε σε μια κατάσταση που μας στενοχωρεί και μας καταπιέζει, χρησιμοποιώντας δικαιολογίες, αφήνουμε τον εαυτό μας να υποφέρει μακροπρόθεσμα. Μπορεί βγαίνοντας από την ζώνη ασφάλειας σας να δυσκολευτείτε, αλλά αναρωτηθείτε: Τι σας κοστίζει να παραμείνετε εκεί που είστε?

«Οι φίλοι μου, οι γονείς μου, ο σύντροφός μου, δεν με καταλαβαίνουν»

 Σκεφτείτε το λίγο. Θυμηθείτε σε ποιους έχετε εκμυστηρευτεί τα όνειρά σας και πως σας αντιμετώπισαν.

Άλλοι με δυσπιστία, άλλοι προβάλλοντας τους δικούς τους φόβους, άλλοι χλευάζοντας την ιδέα σας. Υπάρχουν και κάποιοι που σας κρίνουν και νομίζουν ότι ξέρουν μέχρι που μπορείτε να φτάσετε…

Τι σας κοστίζει όταν τους πιστεύετε? Είναι οι δικές σας πεποιθήσεις για τον εαυτό σας, αληθινά δικές σας? Αναρωτηθείτε.

Πόσοι από εσάς σταμάτησαν κάτι που ονειρευόντουσαν γιατί το περιβάλλον τους δεν τους υποστήριζε?

Εγώ το αντιμετώπισα σε νεαρή ηλικία, έπεσα σε αυτήν την παγίδα και μου έγινε μάθημα.

Πλέον στη ζωή μου επιλέγω ανθρώπους που με υποστηρίζουν και με εμπνέουν να συνεχίζω αυτό που θέλω να κάνω.

Δεν είναι εύκολο να αφήσουμε ανθρώπους της ζωής μας, φίλους που αγαπάμε. Είναι όμως αναγκαίο να περιβάλλουμε τον εαυτό μας με άτομα που πιστεύουν σε εμάς και μας βοηθούν στην ανάπτυξή μας. Τα όνειρά μας δεν είναι χαλί να τα πατήσει κανείς!

Όσο περισσότερο πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε, ελκύουμε ανθρώπους που μας ενθαρρύνουν και μας βοηθούν να αναδείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Αφήνουμε πίσω ότι μας εμποδίζει να προχωρήσουμε με αγάπη. Ακόμη και η αναγνώριση αυτών των ανθρώπων είναι κάτι που μας έχει βοηθήσει να δούμε τι είναι καλό για εμάς.

Τους ευχαριστούμε με ευγνωμοσύνη για την δική τους συμβολή στη ζωή μας και προχωράμε.

Δεν διαγράφουμε κανέναν. Απλά προχωράμε. Η ζωή βρίσκει τον τρόπο να δημιουργήσει νέες ισορροπίες σε όλα.

Μην απογοητεύεστε και προπάντων μην παραιτείστε

«Η μόνη φορά που αποτυγχάνεις είναι όταν πέσεις και μείνεις κάτω»
 Stephen Richards,  Cosmic Ordering: You can be successful 

Οι πιο δύσκολες στιγμές μας, είναι αυτές που μας προετοιμάζουν για τις καλύτερες στιγμές. Είναι αυτές οι στιγμές που χτίζουμε χαρακτήρα. Φαινομενικά μας ρίχνουν αλλά στην ουσία μας ενδυναμώνουν. Με το πέρας της κάθε δυσκολίας εμείς μπορούμε να πούμε «τα κατάφερα»! Τι είναι αυτό που κερδίσατε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σας? Πως αυτό σας βοηθάει να προχωρήσετε?

Σε κάθε μας προσπάθεια αντιμετωπίζουμε προκλήσεις.

Όταν σχεδιάζουμε μία ζωή με νόημα, το δικό μας Όραμα, εμφανίζονται εμπόδια. Θα υπάρξουν στιγμές αμφιβολίας. Θα κάνουμε λάθη. Θα αποτύχουμε. Αλλά δεν εγκαταλείπουμε. Αυτό που ξεχωρίζει αυτούς που θαυμάζουμε από τους υπόλοιπους, είναι η επιμονή τους και η σκληρή δουλειά που κάνουνε προς την επίτευξη των στόχων τους.

Με επιμονή και αποφασιστικότητα, δεν υπάρχει όριο σε αυτά που μπορείτε να πετύχετε.

Είμαστε όλοι τελείως ατελείς 

Στην πορεία σας προς τα εμπρός αποδεχτείτε τον εαυτό σας.

Αγαπήστε αυτό που είστε. Αν πιστεύετε πως είστε ένα «ατύχημα» στο σύμπαν, ξανασκεφτείτε το. Είστε εδώ γιατί κάποιος σας θέλησε σε αυτόν τον κόσμο.

Ανοίξτε τα φτερά σας. Τα λάθη του παρελθόντος είναι «βαρίδια» που συνεχίζετε να κουβαλάτε πάνω σας τον εαυτό σας και συνεχίστε να προχωράτε. Οι πεποιθήσεις που σας περιορίζουν είναι βαρίδια. Για να πετάξετε ψηλά, σαν τα αερόστατα, ξεκινήστε να απελευθερώνεστε από αυτά τα βαρίδια, πετώντας τα ένα προς ένα. Αγκαλιάστε αυτό που είστε. Αγαπήστε το σώμα που σας κινεί, το μυαλό που σας βοηθάει να σκέφτεστε, την καρδιά που σας κάνει να αγαπάτε δυνατά. 

Μπορείτε πάντα να αλλάξετε ότι δεν σας αρέσει.

Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι αν το αλλάξετε θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους? Ποιο είναι το πρώτο βαρίδι που θέλετε να αφήσετε από πάνω σας? Τι θα σας κάνει να αισθανθείτε?

Να είστε ευγνώμων για αυτό που έχετε ήδη

Η ευγνωμοσύνη μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε όλα όσα έχουμε ήδη στη ζωή μας. Τίποτε δεν είναι δεδομένο. Τίποτε δεν είναι λίγο ή μηδαμινής σημασίας. Όλα εξυπηρετούν κάποιο σκοπό.

Αν αγνοήσετε να αναγνωρίσετε αυτά που έχετε ήδη, πως θα μπορέσετε να καταλάβετε και να εκτιμήσετε, αυτό που θα έρθει στον δρόμο σας? Πως μετράτε τις «ευλογίες» στην ζωή σας?

Πως θα ξέρετε ότι έχετε κάνει πρόοδο?

Αποφεύγοντας να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε, μας εμποδίζει να έχουμε μια αίσθηση πληρότητας και χαράς σε ότι πετυχαίνουμε.

Κάθε ημέρα, κάθε στιγμή υπάρχει και κάτι καλό στην ζωή σας που δεν του έχετε δώσει την απαραίτητη αναγνώριση.

Στο κάτω-κάτω, αναπνέετε, σωστά?

Τα όρια δεν τα βάζουν οι άλλοι, αλλά εμείς

«Ο ορισμός είναι ο περιορισμός» Oscar Wilde, The Picture of Dorian Gray

Η μνήμη είναι μια υπερδύναμη. Είναι μια μηχανή που μπορείς να ταξιδέψεις στο χρόνο αστραπιαία.

Επίσης οι αναμνήσεις μεταφέρονται στο dna μας. Κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες μέσα μας και, ασυνείδητα μας δημιουργούν θετικά ή αρνητικά συναισθήματα. Μην αφήσετε τις δύσκολες αναμνήσεις του παρελθόντος σας, να περιορίσουν τις δυνατότητες του μέλλοντός σας.

Σκεφτείτε μία δύσκολη στιγμή του παρελθόντος και θα δείτε πως στο σώμα σας θα εμφανιστεί ένας πόνος κάπου.

Μια δυσφορία. Πείτε μου τώρα πως δεν έχουν δύναμη πάνω σας. Μάλιστα είναι τόσο μεγάλη η δύναμη αυτή, που έχει στηθεί ολόκληρη επιστήμη γύρω από αυτό.

Πέραν της Ψυχολογίας υπάρχουν πολλές τεχνικές πρακτικές που μας βοηθούν να ξεμπλοκάρουμε επίπονες αναμνήσεις και να προχωρήσουμε. Συστήνω το Mindfulness. Είναι ένας απλός αλλά όχι απλοϊκός τρόπος για να καταλάβετε τι σας έχουν δημιουργήσει οι αναμνήσεις σας και που σας έχουν σαμποτάρει.

Τι πιστεύω κρατάτε λόγω μίας επίπονης ανάμνησης? Δεν θα γνωρίσω ποτέ τον αληθινό έρωτα? (γιατί πληγωθήκατε), δεν θα βρω ποτέ μια δουλειά που να μου αρέσει? (γιατί υποφέρετε σε όσες ήσασταν), δεν αντέχω την μοναξιά? (γιατί σας έκλειναν οι γονείς σας τιμωρία στο δωμάτιό σας).

Είμαστε όλοι γεμάτοι από τέτοιου είδους μπλοκαρίσματα και αναμνήσεις και πεποιθήσεις. Αλήθεια, τι θα κάνατε αν δεν φοβόσασταν? Αν πιστεύατε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε? Ότι στην άλλη άκρη του δικού σας ουράνιου τόξου, υπάρχει πραγματικά ο θησαυρός? 

«Ο ενθουσιασμός ενός ονείρου που γίνεται πραγματικότητα, δεν περιγράφετε με λόγια»

Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχει…το μόνο που χρειάζεται είναι η δική σας Δέσμευση, Αποφασιστικότητα & Πάθος, για να το ανακαλύψετε. 

Μοιραστείτε το αν σας άρεσε!