Οκτώ Βήματα Προς Την Επιτυχία

Μην κρίνεις κάθε μέρα από τη συγκομιδή που έχεις, αλλά από τους σπόρους που σπέρνεις” – Ανατολίτικη παροιμία

Η Αιτία και το Αποτέλεσμα είναι μία από τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τη λειτουργία του σύμπαντος. Εφαρμόζεται στις φυσικές επιστήμες (φυσική, χημεία, αστρονομία κ.λπ.) και τις κοινωνικές επιστήμες (ψυχολογία, κοινωνιολογία, οικονομία κ.λπ.) και εξηγεί, όχι μόνο γιατί η ζωή στη Γη είναι όπως είναι, αλλά και γιατί η ζωή μας είναι όπως είναι.

Η αρχή αυτή ορίζει ότι όλα όσα υπάρχουν, είναι το αποτέλεσμα μιας αιτίας, μιας δράσης.
Επιπλέον, κάθε ανθρώπινη πράξη προηγείται από μια σκέψη, είτε συνειδητή είτε υποσυνείδητη. Προφανώς, κάθε σκέψη δεν οδηγεί σε ενέργεια, αλλά εξίσου, δεν μπορεί να υπάρχει καμία ενέργεια χωρίς προηγούμενη σκέψη.

Πόσο έτοιμοι είστε να κάνετε αλλαγές, να αποκτήσετε νέες δεξιότητες και να εξαλείψετε αρνητικά πρότυπα συνήθειας;
Συνεχίζετε, ακόμα και όταν η λέξη παραίτηση σας έρχεται στο νου?

Είστε έτοιμοι να επιλέξετε μια πιο ενθουσιώδη και αισιόδοξη ζωή από εδώ και πέρα;

Με άλλα λόγια, ότι σπείρεις θα θερίσεις, και αυτό που παίρνετε, έχετε σπείρει. Η ζωή μας αποδίδει ότι έχουμε επενδύσει και, όταν αλλάζετε τις αιτίες που διαμορφώνουν τη ζωή σας – πρωτίστως τις σκέψεις, τις λέξεις και τις ενέργειές σας – παίρνετε διαφορετικά αποτελέσματα.

Δεδομένου ότι οι σκέψεις, τα λόγια και οι ενέργειές σας βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας (ίσως να μην το έχετε καταλάβει ακόμα έτσι, αλλά έτσι είναι), υποθετικά ελέγχετε τις συνθήκες της ζωής σας. 

Γι’αυτό πολλά άτομα που έχουν ταλαιπωρηθεί υπερβολικά στη ζωή τους, κατάφεραν να αφήσουν πίσω τα μειονεκτήματα τους και να απολαύσουν μία ευτυχισμένη και εκπληκτική ζωή.

Εφαρμόστε την αρχή της αιτίας και του αποτελέσματος έτσι ώστε να λειτουργεί για εσάς φυτεύοντας νέους, βελτιωμένους σπόρους.

Καθώς αποκτάτε μεγαλύτερη αυτογνωσία, αποκομίζετε νέα, πληρέστερη και περισσότερη άφθονη συγκομιδή.
Προφανώς, ο καθένας που έχει αλλάξει τη ζωή του έχει συνειδητά εφαρμόσει διάφορες τεχνικές, αλλά η εξέλιξη παραμένει η ίδια.

Φυσικά μπορείτε να συνεχίσετε να μιλάτε για τις «αιτίες» που δεν σας άφησαν μέχρι τώρα να βελτιώσετε ή να αποκτήσετε ότι θέλετε, ή μπορείτε να ορίσετε νέους στόχους, να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας, να αλλάξετε αυτό που φαντάζεστε για το το μέλλον και να αλλάξετε τον τρόπο συμπεριφοράς σας απέναντι στο μέλλον αυτό.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να κάνετε την αρχή της αιτίας και του αποτελέσματος να λειτουργεί για σας. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ασχολείστε με την προσωπική σας ανάπτυξη.

Ενδεικτικά βήματα για να σας βοηθήσουν:

  1. Καθορίστε σαφείς στόχους. Τα θέλω σας θα παραμείνουν σε κατάσταση “ευχής” αν δε τα αποσαφηνίσετε και δεν τα κάνετε θετικούς στόχους.
  2. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη του μυαλού σας – σκεφτείτε θετικά – το μυαλό μας έχει την τάση να κάνει αρνητικές συνδέσεις πιο εύκολα, οικοδομήστε θετικές πεποιθήσεις και χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τη ζωή που θέλετε. Οραματιστείτε το Μέλλον σας.
  3. Αποκτήστε τις γνώσεις, τις ιδιότητες και τις νέες δεξιότητες που χρειάζεστε. Για να γίνετε αυτός ο μελλοντικός εαυτός πρέπει να καταλάβατε τις φιλοδοξίες σας και τις ανάγκες τους.
  4. Αξιολογήστε την τρέχουσα κατάσταση σας. Σε πιο σημείο βρίσκεστε? Από που ξεκινάτε?
  5. Εξετάστε τις επιλογές σας. Τι μπορεί να σας βοηθήσει? Να σας εμποδίσει?
  6. Αναλάβετε δράση – η σωστή ενέργεια είναι το Α και το Ω για να προχωρήσετε. Όσο μικρή και αν φαίνεται μία δράση, είναι το πρώτο βήμα για τη νέα σας ζωή.
  7. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας και κάντε προσαρμογές εάν είναι απαραίτητο. Σε αυτή σας την ενέργεια βοηθάει πολύ ένα ημερολόγιο δράσεων.
  8. Συνεχίστε με πίστη στον εαυτό σας. Αναπτύξτε τη δύναμη της Επιμονής.

Σκοπός του Coaching είναι να οδηγήσετε τον εαυτό σας προς την ευτυχία και την επιτυχία.
Αλήθεια, τι σημαίνουν αυτοί οι όροι για εσάς; Γράψτε τους προσωπικούς σας ορισμούς για «Ευτυχία» και «Επιτυχία» και αν θέλετε μοιραστείτε τους μαζί μου  στη σελίδα μου στο  Facebook. Θα χαρώ πολύ να σας δω να έχετε θετική διάθεση & αποφασιστικότητα.

Μην ξεχνάτε ποτέ, όλα αλλάζουν προς το καλύτερο όταν αλλάζει ο τρόπος που σκεφτόμαστε!

Μοιραστείτε το αν σας άρεσε!