Τι να κάνω όταν ο σύντροφός μου δεν με υποστηρίζει στους στόχους μου?

«Το να ακολουθείς τους κανόνες σου δίνει μια ολοκληρωμένη λίστα, το να ακολουθήσεις την καρδιά σου, σου δίνει ολοκλήρωση» Ray Davis

Το να ερωτευτείς είναι εύκολο. Το να παραμείνεις ερωτευμένος – είναι η πρόκληση! Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας φρέσκια εν μέσω των απαιτήσεων, των συγκρούσεων και της ρουτίνας στην καθημερινότητα?

Είναι φυσιολογικό να θέλουμε εκείνοι που αγαπάμε περισσότερο, να υποστηρίζουν τους στόχους μας.

Αλλά μερικές φορές, αυτό δεν συμβαίνει.

Όλοι έχουμε τους δικούς μας προσωπικούς στόχους, καθώς και κοινούς στόχους με τον σύντροφό και την οικογένειά μας.

Είναι φορές οι στόχοι μας δεν ευθυγραμμίζονται μεταξύ τους, ή ίσως ο σύντροφός μας ή το μέλος της οικογένειάς μας δεν συμφωνεί με τους στόχους που έχουμε θέσει για τον εαυτό μας.

Κάποιες φορές, δεν μας πειράζει.

Κάποιες άλλες φορές όμως μας οδηγεί σε σύγκρουση, και αυτή η σύγκρουση έχει να κάνει με τις αξίες μας ή με τα διαφορετικά «θέλω» που έχουμε για την οικογένεια και την σχέση που θέλουμε να κάνουμε.

Τα πάντα Ρεει και ουδέν μένει ~ Ηράκλειτος

Αν κάτι μας έμαθε αυτός ο χρόνος είναι ότι οι προτεραιότητες και οι αξίες μας αλλάζουν συχνά καθώς φτάνουμε σε σημεία καμπής στη ζωή μας.

Κάποτε εκτιμούσατε την ελευθερία, ενώ τώρα θέλετε την ασφάλεια.

Κάποτε θέλατε την ανάπτυξη, ενώ τώρα να προτιμάτε τη συνεισφορά.

Εάν κάποτε προτιμούσατε ποικιλία, ίσως τώρα προτιμάτε τη σιγουριά.

Πολλές φορές φέρνουμε όμως στο “σήμερα” πράγματα που ισχύαν στο “χθες”.

Όσον αφορά τις αξίες μας δεν υπάρχει καλό ή κακό, σωστό ή λάθος.

Αλλά αν είστε σε μια σχέση όπου οι στόχοι και οι αξίες σας είναι εντελώς διαφορετικοί, ίσως είναι καιρός να κάνετε μία εκτίμηση στο πού βρίσκεστε και να επανεκτιμήσετε τα πράγματα.

Μπορείτε ακόμα να προχωρήσετε μαζί ενώ εργάζεστε και οι δύο προς τους στόχους σας;

Εάν μένετε μαζί, αυτό σημαίνει ότι κάποιος από εσάς θυσιάζει ή συμβιβάζεται, αντί να εναρμονίζεται;

Οι συγκρούσεις αξιών αποτελούν τον πυρήνα των περισσότερων ζητημάτων σχέσης. Μπορούν να επιλυθούν, αλλά αυτό απαιτεί από εσάς να συνεργαστείτε ως ζευγάρι για να τα επιλύσετε.

Σκεφτείτε με ποιους στόχους δεν συμφωνεί ο σύντροφός σας. Μπορούν να επιλυθούν; Πρέπει πραγματικά να είναι ΟΚ με αυτά που θέλετε να κάνετε ή μπορείτε να προχωρήσετε χωρίς να χρειάζεστε την επιβεβαίωσή του;

Εάν είναι μια σύγκρουση βαθύτερων αξιών, δοκιμάστε να το επεξεργαστείτε μαζί, να δείτε που μπορείτε να συμβιβαστείτε ή να εναρμονιστείτε σε μια λύση μαζί και, στη συνέχεια, συνεργαστείτε για να διατηρήσετε αυτή τη λύση.

Εάν δεν είστε καν σίγουροι ποιες είναι οι αξίες σας, τότε η ανακάλυψη τους είναι ένα σημαντικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Κοιτάξτε επίσης ποιες είναι οι ανάγκες σας και αν αυτές ικανοποιούνται στη σχέση σας.

Εδώ μπορεί να χρειαστεί να γίνει βαθύτερη δουλειά, και μερικά από αυτά μπορούν να γίνουν μόνα τους, αλλά αν μπορείτε να το κάνετε μαζί, αυτό είναι ακόμη πιο ωφέλιμο.

Αν δυσκολεύεστε να το κάνετε αυτό χωρίς υποστήριξη, σκεφτείτε να την συνεργασία με ένα Life Coach.

Ως Coach μπορώ να σας βοηθήσω να εργαστείτε στις αξίες και τις δυνάμεις σας έτσι ώστε να μπορέσετε να έχετε ξεκάθαρη επικοινωνία στις σχέσεις σας όπου η επικοινωνία μπορεί να είναι ελλιπής.

Μόλις καταλάβετε τις αξίες και τις ανάγκες σας, γίνεται ξεκάθαρο γιατί έχετε θέσει και τους στόχους που έχετε και γιατί είναι σημαντικοί για εσάς.

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε το δικό σας ταξίδι εξερεύνησης.

Πέρα και πάνω από όλα, η σχέση χρειάζεται αγάπη για να τραφεί και να ανθίζει συνέχεια. Η αγάπη διασχίζει βουνά και προσπερνάει εμπόδια, χωρίς αυτήν, σκοντάφτουμε ακόμη και σε λεπτομέρειες. Επειδή η αγάπη είναι και Δύναμη και Αξία από μόνη της, μπορεί να σας βοηθήσει όταν η κάθε διαφωνία για να επιλυθεί μπαίνει σε ένα πλαίσιο υποστήριξης της αγάπης.

Μην ξεχνάτε ότι οι λύσεις που ζητάτε βρίσκονται μέσα σας, απλά χρειάζεστε το χρόνο και την διάθεση να τις βρείτε.

Photo Credit Unsplash

Μοιραστείτε το αν σας άρεσε!